Kategoriler
Finansal Suç Tespiti

AML Uyum Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

AML uyum süreçlerinin takibi, belirli nedenlerden dolayı oldukça zor olabilir, ancak bu zorlukların aşılması mümkün*. Peki zorlukların aşılması için gerekli koşullar sağlandıktan sonra nasıl hareket edilmeli?

Kategoriler
Finansal Suç Tespiti

AML Uyum Süreçlerinde Uyum Görevlilerinin Karşılaştığı Zorluklar

Kara para aklama (AML) tespit süreçlerinde uyum görevlilerinin bireysel sorumluluklarının fazla olması zorlukları da beraberinde getirir.

Kategoriler
İlişki Odaklı Veri Analizi

İlişki Odaklı Veri Analitiğinde Verinin Demokratikleşmesi

En modern veri analizi yaklaşımı olan ilişki odaklı veri analitiğinde verinin demokratikleşmesi ile, bizzat iş süreçlerini yöneten kullanıcıların bağlantılı verilerden içgörü elde etmesi sağlanıyor.

Kategoriler
Finansal Suç Tespiti

Bütünleşik Yaklaşımla Geliştirilen RegTech Sistemleri Hangi Teknolojileri Barındırmalıdır?

Bütünleşik yaklaşımla geliştirilen RegTech sistemlerinin öneminden bahsettik. Peki RegTech sistemleri entegre çözümler sunabilmesi için hangi teknolojileri barındırması gerekir?

Kategoriler
Finansal Suç Tespiti

Regülasyon Teknolojilerinde Bütünleşik Yaklaşım

RegTech kavramını genel olarak ele aldıktan sonra bu yazımızda Regülasyon Teknolojilerinde bütünleşik yaklaşımın önemine değiniyoruz.

Kategoriler
Finansal Suç Tespiti

Regülasyon Teknolojileri (RegTech) Nedir?

Yasal düzenlemelerin gitgide karmaşıklaşması, bu alanda özelleştirilen teknolojilerin devreye girmesine neden oldu. Bu teknolojilerin tamamı RegTech başlığı altında toplandı.

Kategoriler
Genel

Kripto Para, Blok Zincir, Hukuktaki Yeri ve Yaptırımlar: Kripto Paraların Finansal Suçlarla İlişkisi ve Alınması Gereken Önlemler

Kripto paralardan* ve ilgili teknolojilerden* genel olarak bahsettik. Bu yazımızda ise belirli özelliklerinden dolayı kripto paraların finansal suçlarla ilişkisi ve alınması gereken önlemler konusunu inceliyoruz.

Kategoriler
Genel

Kripto Para, Blok Zincir, Hukuktaki Yeri ve Yaptırımlar: Blok Zincir Teknolojisi ve Geleneksel Veri Tabanlarından Farkları

Blok zincir teknolojisini her ne kadar sık duymaya başlasak da bu konu ile ilgili birçok kişide hala net olmayan noktalar mevcut. Bu yazımızda temel olarak blok zincir teknolojisini ve geleneksel veri tabanlarından farklarını ele alıyoruz.

Kategoriler
Genel

Kripto Para, Blok Zincir, Hukuktaki Yeri ve Yaptırımlar: Nedir? Ne Değildir

Kripto paralar ve blok zincir teknolojisi… Son dönemlerin bu iki popüler kavramını daha yakından inceliyoruz. Yazı dizimizde kripto para ve blok zincir teknolojisi nedir, kripto paraların hukuktaki yeri ve ilgili yaptırımları ele alıyoruz.

Kategoriler
Adli Suçların Tespiti İlişki Odaklı Veri Analizi

Adli Suçların Tespitinde Veri Analiz Sistemlerinin Gücü

Veriler, doğru analiz edildiğinde birçok farklı alan için en değerli yol gösterici. Adli suçların tespitinde de eyleme geçirilebilir istihbarat elde etmek için veri analiz sistemlerinin gücü devreye giriyor.